Столична Лекарска Колегия на БЛС раздаде първи Годишни награди “Лекар на годината 2018”. На официална церемония в Централния Военен Клуб снощи председателят на Колегията д-р Меджидиев награди 11 медици, отличени в 9 категории.

В КАТЕГОРИЯ “ДОАЙЕН” – беше отличен проф. Тошко Лисичков.

Двама колеги бяха отличени в КАТЕГОРИЯ “МЛАД ЛЕКАР” – д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от “Токуда”. Активен принос и иновации за развитието на специалността беше присъден на проф. Илия Салтиров от ВМА. Призът “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники” беше връчен на доц. Маргарита Кътева от “Софиямед”. Мениджмънт управление на финансовите ресурси – проф. Цветомир Димитров –директор на Първа МБАЛ. Мениджмънт медицински дейности – доц. Костадин Ангелов – изпълнителен директор на УМБАЛ “Александровска”. Принос за развитие и утвръждаване авторитета на съсловната организация – д-р Стоян Борисов. Дългогодишна дейност в областта на медицината – проф. Данаил Петров. Лекар на годината 2018 – д-р Цвятко Георгиев, който завежда Отделението по хирургия на новороденото и вродените малформации в УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”

Освен тези отличия беше връчен и приз “Активен принос за работата на общинското здравеопазване” на д-р Веселин Милев от Столична община.

Изключително горд съм, че тази вечер, тук присъства елита на медицината и обществото, се обърна към присъстващите, председателят на Столична Лекарска Колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев. Ще бъдем критикувани от пациентите, защото за всеки човек лекарят е изключително важен. Днес ние отличаваме на принципа – коелги номинират колеги. Тези хора са пример за всеотдайност, професионализъм, класа и добра мединска практика. Именно там е нашето място в обществотоо да създаваме така. А политици, икономисти и обществеността да имат ангажимента да създадат условията ни на работа, така че да можем да го осъществим.

СЛК стартира специален Фонд за помощ на младите колеги. През него ще финансираме техни специализации. Това решение бе взето съвместно с директорите на всички болници в София, които с радост подкрепиха инициатива.

Младите колеги, които отличихме тази вечер получават като награда към приза възможност да финансираме по една тяхна специализация.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на двама медици в категорията “Млад лекар” на церемонията по обявяването на първите годишни награди “Лекар на годината 2018” на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Отличията получиха д-р Димитър Пейчев, хирург от ВМА – София и д-р Асен Цеков от болница “Токуда”.

Вълнувам се, че днес съм сред хората, които отделят всяка една минута от своето работно време и всяка минута от своето свободно време, за да лекуват българските граждани, обърна се Цвета Караянчева към присъстващите на церемонията.

Във Вас има устрем и амбиция и си мисля, че ние – политиците, трябва да направим така, че да продължите да упражнявате още по-добре своята благородна професия, заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на медиците за това, че развиват в България своя талант и професионализъм в името на българските граждани. Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си, отбеляза още тя.

Вие заслужавате благодарността, уважението и обичта ни и ние заедно ще направим най доброто и ще начертаем по-добър път за българското здравеопазване, заяви председателят на парламента.

Председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова поздрави Столична колегия за инициативата и награди доц. Маргарита Къвета и проф. Илия Салтиров.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков връчи голямото отличие “Лекар на годината 2018” на СЛК на БЛС на д-р Цвятко Георгиев.

Зам.-кмета с ресор здравеопазване на СО Дончо Барбалов пък поднесе наградите на двата мениджъри доц. Костадин Ангелов и проф. Цветомир Димитров.

На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, представители на БАПЗГ, директори на водещите университетски болници и гости.


Добавете АОП №

Дата и час